Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.02.2018 20:21 - из "Деянията на Юда Искариота"
Автор: bacejoro Категория: Други   
Прочетен: 984 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


- Колко?
- Ами аз мислех за 90 сребърника, но вашите подчинени бяха много "убедителни" и затова само сега, само днес имам празнична "Пасхална" промоция...
- КОЛКО? - изрева Римския стотник и удари с юмрук в масата.
- 30 сребърника! - отговори Юда -... и един мех рикия. Ако може да е от оня, Лехчевския резняк... 60 градуса, баце...

Продажника Божи доволно потриваше ръце , па макар и вързани отзад и на колене , и се облизваше сладострастно при мисълта за Лехчевската скоросмрътница. Очичките му, макар и посинели от скорошния бой, дето му хвърлиха римските легионери, играеха весело, изразяващи сексуалната задоволеност от аналните приключения, които римляните му предоставиха с охота преди да започнат "преговорите" за цената Исусова. Лицето му гореше от болка, но за сметка на това гъзъ му пулсираше задоволен от Римското "живо месо", притъпявайки донякъде болката.

- Хитреци сте, вие Евреите... - процеди през зъби стотника и стискайки в юмрука си кесия с 30 сребърника - големи хитреци... Бога си продавате за ракия, за уй и за 30 ръждави стотинки
- ...сребърника - отбележи Юда с тих, треперещ гласец
- Млъкни, говедо! И майка си бихте продали за пари!
- ...и рикия... Лехчевски резняк - добави Юда и се огледа дали няма да се намери някой легионер да му забие дръжката на копието си в задника му.

Стотника се отпусна на стола си, извади с отработено движение цигара от мокър пакет "Слънце" , запали я от близката свещ и балженно запуши.

- Къде да му направим засада? Казвай бързо и се махай от погледа ми!
- У Гетсиманската Градина. Там ще е със студентите си на открит урок. Преди това е обещал да ги черпи на некво частно парти по случай пасха-та. Паролата за партито е "Тайната Вечеря".

- Мдааа... Денят в който бъде заловен и разпнат, ще е велик. Това наистина ще е е Великден!
- Баце, дай една цигара, че ми се напукаха джуките от толко свирки... твойте хора нямат спиране... 13 човека никак не са малко, а некои даже се повториха... Дай да дръпна една набързо...

Стотника стана от стола, пристъпи бавно до Юда, извади цигара и му я подаде в устата. След това отиде до масата, взе свеща и я поднесе към брадата на продажника, която още щом я докосна пламъка на свеща, започна да пука и да гори!

- На ти огънче, дръпни да запалиш! - беше го хванал с голямата си ръка за тънкия врат и доволно се хилеше, наслаждавайки се на миризмата на опърлена еврейска брада - Няма ли да се намери някой по-хитър от вас, евреите, и да ви изгори живи в някой концлагер? Няма ли да се роди някой по-хит...хит...хит... Хитлер? - стотника така се закашля от цигарата , че в опита си да каже "хитър", изрече "Хитлер"

- Нееее, молим те , баце, недей ме убивай! - Юда се въргаляше на Римската мозайка в опити да загаси горящата си брада. - Помогни ми, боже... милост, милост...

Един легионер изсипа едно ведро вода отгоре му и горящата брада започна да съска. Приличаше на космата путка.

- Пфу! Еврейско куче! - Стотника му хвърли кесията със сребърниците в лицето. Заповяда да му дадат ракията и да го разкарат от погледа му! - Пуснете го от Джандара, тоя Джендър и повче не искам да го виждам!

                                                                     ..........

Юда крачеше с малки, бързи крачки към дома си, кълчейки задника си. Още усещаше сладката болка от Легионерските игри с аналното си отверстие. В ръце стискаше кесията и меха с Лехчевския резняк и немаше търпение да се прибере вкъщи.

Когато влезе през вратата си отдъхна. Скри парите и с нескрито удоволствие отвори меха. Ръцете му треперха. Надигна го, отпи голяма глътка и усещайки горещината в гърдите си, му дойде вдъхновението:

- Ебаньееее... - гласа му се разнесе в среднощната тишина и мигом двете катерици на близката маслина умреха от инфаркт. Отпи втора глътка, стисна джуки, боцна си с виличката от "Македонската наденица" и се приготви да си ляга.

Денят му беше дълъг и изпълнен с щастие. За миг си помисли дали не е направил грешка, дали не е трябвало да премисли, но и 30 сребърника е добре. Можеше и тях да не вземе... пък и цял мех ракия "Екстра качество" не е малко... Предателството ли? Кой го е еня за Исуса?

- Съжълявам, Исусе, ама бизнеса си е бизнес! - рече Юда и се унесе в сън блаженно, цитирайки си десетте Божи заповеди, както всяка вечер.



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bacejoro
Категория: Лични дневници
Прочетен: 18010
Постинги: 10
Коментари: 3
Гласове: 5
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930